Home Как да изберем ламинат
Как да изберем ламинат
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 

laminat75

Ламината е един от най-разпространените видове покритие за под, поради съотношението цена/качество. Той е екологичен, явява се прекрасен изолатор, великолепно съхранява топлината, лесно се монтира. Голямото разнообразие от цветове и текстури задоволява и най-големите изисквания. Ламината има още едно предимство – той е здрав, лесно ще издържи ноктите на вашето куче или ходенето с обувки. За почистването на ламината е необходимо само той да се забърше с влажен парцал, и пода ви дълги години ще е като нов.  При избор на ламинат може да се даде една основна препоръка. Първо, да се определи за какви помещения ще се използва ламината и за какво натоварване той е необходим. И по-възможност да се купи ламинат с един по-висок клас.  

  2975
Производството на ламината е стандартизирано и разбито по ниво устойчивост към износване на класове. Класът на ламината се обозначава с двуцифрено число, общо те са шест (21-23 и 31-33). Първата цифра обозначава типа на помещенията, за които се използва ламината. Цифрата 2 – ламинат за жилищни помещения, 3 – за обществени (офиси, магазини и др.) Втората цифра посочва допустимата интензивност на експлоатация. Класовете 21 и 22 са предназначени за помещения с малко и средно натоварване, например спални. Предназначен е за експлоатация 2-3 години.
laminat63
Ламината 23 и 31 клас са следващите по износоустойчивост. Първият от тях е предназначен за жилищни помещения, в които живеят много хора, а втория се препоръчва за малки офиси, стаи за посетители. При това 31 клас може да се използва в апартамент, но 23 не може да се използва в офис. Срокът на експлоатация на клас 23 при грижливо отношение е 6 години. Аналогична е експлоатацията на клас 31 в офисите, но в жилище тя се увеличава двойно.
laminat61
laminat62
Ламинатът клас 32 и 33 е предназначен основно за магазини, заведения и др. с голямо всекидневно натоварване. Те притежават дебел защитен слой, често допълнителна звукоизолация, която пълноценно заменя подложката при монтиране. Срокът на служба на този ламинат в обществените помещения е 6 години, но ако се купи такъв ламинат за вкъщи, то ще е необходима замяната му чак след 15-20 години. Освен това един и същ клас може да има различна дебелина, която също се отразява върху цената му.
laminat79
Производителят може да се вписва в изискванията за определен клас ламинат, но с минимално необходимите характеристики. Затова срокът на гаранцията също се явява показател при избора на ламинат. Сега, когато отидете в магазина ще сте наясно, защо еднакъв на външен вид ламинат има различна цена. И внимавайте, когато се опитвате да спестите от цената на ламината, можете да понесете впоследствие много по-големи загуби.
laminat80

 

 
Банер
© 2017 ЕМ БИ ФЛОРИНГ. Превод на български от Джумла! България. Всички права запазени .
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.
Joomla 1.5 themes